Kategorier
forbrukslån

Shopping og forbrukslån

Man kan ikke få alt man peker på, lærte jeg av min mor da vi vandret rundt i butikkene i min barndom. For selv om man ønsker seg noe, så er det slettes ikke sikkert at man faktisk har råd til å kjøpe det. Men er det noe man absolutt må ha eller ønsker å unne seg, så kan forbrukslån være en brukbar løsning når man skal på shopping. Dog er det en regel man alltid må huske – man skal uansett ikke kjøpe noe man egentlig ikke har råd til.

Så mye vil et forbrukslån koste deg

Har man for eksempel behov for ny sykkel fordi den forrige ble ramponert eller stjålet, og ellers kommer man seg ikke på jobb, så er det naturligvis en fornuftig investering. Men kanskje har man ikke 7000 kroner å bruke på sykkel, og følgelig vil nedbetaling over lengre tid være et gunstig alternativ. Da kan man kjøpe sykkelen umiddelbart, ettersom mange tilbyr lån på dagen, men for eksempel betale den ned over 6 måneder. Det vil naturligvis koste deg ekstra penger i renter og gebyrer, men det behøver nødvendigvis ikke være snakk om store summene for et lite lån som betales ned over relativt kort tid.

Shopping og lån hos L’EASY

En aktør som tilbyr deg både shopping og forbrukslån på én og samme nettside, er L’EASY. Dette er en nettbutikk som selger det meste av elektronikkprodukter, med alt fra TV-skjermer til mobiltelefoner, datamaskiner og spillkonsoller. Det unike her er at du direkte i nettbutikken kan søke om et lån for å finansiere det du kjøper. Fyll opp handlekurven med ny flatskjerm, vaskemaskin og en ny iPhone – og når du sjekker ut velger du bare at du ønsker et lån for månedlig avbetaling for det du har shoppet. For deg som er dårlig til å spare og ikke har noe imot å betale litt ekstra for shoppingen, så er dette et meget bra alternativ.

Verdt å tenke på

Innledningsvis nevnte vi den gylne regelen for forbrukslån som alle bør ha i bakhodet, nemlig at man ikke kjøper ting man egentlig ikke har råd til. For husk at lånet faktisk skal betales tilbake, og du må derfor på forhånd ha laget deg en oversikt der du faktisk ser at du kan betale det månedlige beløpet. Ta heller ikke opp mange lån om gangen, for det kan være fort gjort å miste oversikten slik at man handler på etterskudd. Og selv små lån kan kjapt da vokse seg ekstremt dyre!